ДОТ закупив 20 000 тактичних навушників для ЗСУ

ДОТ закупив 20 000 тактичних навушників для ЗСУ

"Державний оператор тилу" (ДОТ) придбав 20 000 тактичних навушників для Збройних сил України.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони.

Було закуплено 15 000 моделей PELTOR Comtac 3M і 5 000 моделей Sordin Headband.

Тактичні навушники PELTOR 3M було закуплено за 15 896 гривень за одиницю, а Sordin Headband - за 12 355 гривень за одиницю.

Аукціон відбувся 19 лютого, участь у якому взяли сім учасників. Це дозволило здійснити закупівлю на 23%-37% дешевше, ніж попередньо. Загалом, вдалося зекономити 160 мільйонів гривень від орієнтовної вартості завдяки ефективній стратегії закупівель та неціновим критеріям, встановленим під час процедури.

Перед постачанням у ЗСУ весь товар буде перевірено на відповідність технічним вимогам у незалежних лабораторіях. Планується, що навушники почнуть передавати у війська в кінці березня.

Довідка.

Навушники Peltor ComTac 3M з активним шумопоглинанням і двостороннім радіозв'язком захищають від шуму до 28 дБ. Вони мають два мікрофони для покращення чутливості навколишніх звуків і регульовану гучність. Зручна конструкція навушників і їхний довготривалий час роботи на батарейках роблять їх ідеальними для військових.

Навушники Supreme поєднують надійний захист з високою якістю звуку, мають AUX-вхід. Вони виробляються відповідно до воєнних стандартів для використання за екстремальних погодних умов.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські бійці не припиняють роботи зі знищення живої сили противника та утилізації його військової техніки та озброєння у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія". За підсумками бойової доби 3 березня на вказаній ділянці фронту втрати рф склали 426 солдатів.

Головне