Долетів до Санкт-Петербургу: дрон атакував нафтопереробний завод "Невський мазут"

Долетів до Санкт-Петербургу: дрон атакував нафтопереробний завод

Невідомий БпЛА під ранок 31 січня атакував російське нафтопереробне підприємства "Невський мазут". Завод розташовується у місті Санкт-Петербург.

Губернатор міста Олександр Бєглов заявив, що місцеві чули вранці "гучний хлопок".

"На проммайданчику в Невському районі стався інцидент, який вимагав уваги силових відомств. Постраждалих немає. Суттєвої шкоди майну не завдано", -  написав він.

Тим часом, росЗМІ вже показали на фото та відео відсутність "суттєвої шкоди". З оприлюднених кадрів видно, що безпілотник пошкодив кілька цистерн та автівки, що стояли на території заводу.

"Попередньо, серйозної пожежі не трапилося, три порожні цистерни швидко загасили", - вказують медіа. 

Видання "Фонтанка" розповіло, що на дрон росіяни "полювали" з ЗРК С-400, нібито його навіть підбили, але той долетів до цілі і "впав на територію заводу".

 Нагадаємо, днями у Туапсе, що у російському Краснодарському краї, неподалік від нафтопереробного заводу та нафтобази, сталася пожежа.  Свідки заявили про атаку безпілотника. Згодом декілька українських ЗМІ повідомили, що нафтопереробний завод у Туапсе був атакований безпілотними літальними апаратами, які належать Службі безпеки України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Смоленській області росії у неділю, 21 січня, був атакований авіаремонтний завод, який виробляє військову техніку для окупантів.

 

Головне