До України йде новий циклон: синоптики розповіли, до чого готуватися

До України йде новий циклон: синоптики розповіли, до чого готуватися

До України йде новий циклон – опади будуть по всій країні, але не такі інтенсивні, як це було минулого разу, у неділю та понеділок.

Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Сьогодні ввечері із заходу через територію Румунії буде надходити циклон, тому очікуємо там опади (в нічні години у вигляді снігу по західних областях). В нічні години він просунеться далі до північних та центральних областей. По північних областях (плюс Вінницька, Черкаська, Полтавська та Харківська) очікуємо опади змішаної фази – сніг, мокрий сніг. Решта територій – буде суто дощ проходити", - розповіла Птуха.

За її словами, циклон вже впливає на західні області України, а саме на Закарпаття. Цього раз циклон буде охоплювати всі регіони України, адже минулого разу він не зачепив захід країни. При цьому інтенсивність опадів буде значно менша - хіба що на західних областях слід чекати на сніг, тобто I рівень небезпечності.

Нагадаємо, на дорогах Закарпаття ускладнений рух через сніг. Через сніг уповільнений рух вантажівок поблизу міста Свалява. Заходи з прибирання снігу на дорогах наразі недостатні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 28 листопада в поки що підконтрольному росіянам Криму без електрики досі залишається 93 000 осіб. Режим надзвичайної ситуації продовжує діяти в 10 "муніципальних утвореннях" півострова.

Головне