До Києва з дводенним візитом прибув глава МЗС Португалії

До Києва з дводенним візитом прибув глава МЗС Португалії

Міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравінью прибув до Києва у понеділок, 5 лютого. Про це він повідомив у своєму акаунті в соціальній мережі Х.

Разом з Кравінью до України прибув міністр освіти Португалії Жоау Кошта.

"Приємно знову опинитися в Києві, цього разу із моїм колегою, міністром освіти Жоау Коштою, щоб підтвердити нашу підтримку відновлення України", - зазначив очільник португальського зовнішньополітичного відомства.

Водночас у Міністерстві закордонних справ Португалії зазначили, що міністри перебуватимуть у Києві два дні. Головною метою візиту є обговорення перебігу війни та відбудова України.

"Міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравінью та міністр освіти Португалії Жоау Кошта щойно приїхали до Києва. Дводенний візит, головною темою якого є війна та відбудова України", - йдеться у повідомленнію

Як повідомляли "Ми-Україна", Португалія виділила 75 тисяч євро, щоб допомогти розслідувати воєнні злочини росії в Україні. Також влада країни розглядає можливість направити своїх експертів з розслідування кримінальних злочинів в Україну.

Головне