До Києва прибув новий посол Польщі в Україні Ярослав Гузи

До Києва прибув новий посол Польщі в Україні Ярослав Гузи

В Україні розпочав роботу новий посол Польщі Ярослав Гузи. До Києва польський дипломат прибув у вівторок, 19 грудня.

Новий посол Польщі після прибуття в Україну подав копії вірчих грамот до українського Міністерства закордонних справ. Він наголосив, що має намір продовжити реалізувати "все те позитивне, що було під час війни та те, що планує реалізувати нова влада".

"Це, безумовно, розвиток у максимально позитивному аспекті всіх відносин, чи то політичних, чи то економічних, чи то культурних, які в сукупності можуть скласти стратегічне партнерство, звісно, в специфічних умовах війни", - заявив посол.

Також Гузи заявив, що найближчим часом в Україну з візитом повинен прибути новопризначений міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський висловив подяку польському президенту Анджею Дуді та усім полякам за їхню допомогу українцям. Водночас глава держави наголосив, що нині українці своїм життям захищають незалежність Польщі. Зеленський підкреслив - він "вдячний польському народу", але варто зрозуміти його правильно - він "не ганчірка якась", а "захищає інтереси своєї держави в час війни".

Головне