До 800 пострілів за одну хвилину: у ДПСУ показали, як відпрацьовує по ворогу кулемет Browning (відео)

До 800 пострілів за одну хвилину: у ДПСУ показали, як відпрацьовує по ворогу кулемет Browning (відео)

Кулемети Browning M2, які Україна отримала від союзників та партнерів, здатні за хвилину здійснювати від 600 до 800 пострілів і завдавати ураження російській бронетехніці та живій силі ворога. Більше про його застосування розповіли у Держприкордонслужбі. 

"Одна з можливостей використання гусеничного бронетранспортера М113 – вогнева підтримка. Легендарний кулемет Browning M2, встановлений на його башті, може вражати піхоту та легкоброньовану техніку", - розповідають у відомстві.

Дальність ураження цього великокаліберного кулемету становить до 7 км, з убивчою силою – 3,5 км.

"Калібр - 12,7 мм, як у радянського ДШК (станковий кулемет Дегтярьова-Шпагіна- ред.). Працюємо в основному по піхоті, також можна працювати і по легкоброньованій техніці", - розповів прикордонник із позивним "Хрест".

Як відомо, перші Browning M2 в Україні відправила Італія. Про відповідне рішення уряд країни оголосив 28 лютого 2022 року - за чотири дні після російського повномасштабного вторгнення в Україну. 

Нагадаємо, у 47-ій окремій механізованій бригаді розповіли, що новина про нібито відтягнення Abrams M1A1 від лінії фронту в тил, яку напередодні опублікували американські ЗМІ, є неправдивою. Ці танки, як запевняють військові, продовжують ефективно працювати на полі бою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в межах коаліції дронів, Австралія заявила про готовність скерувати в Україну безпілотних літальних засобів на 32,5 мільйони доларів, а також відправити значну партію протиповітряних ракетних комплексів RBS 70.

Головне