Дмитро Кубела про допуск росіян і білорусів на Вімблдон: Це аморально

Дмитро Кубела про допуск росіян і білорусів на Вімблдон: Це аморально

Допуск росіян і білорусів на головний тенісний турнір світу “Вімблдон” є аморальним рішенням. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Очільник українського зовнішньополітичного відомства додав, що Вімблдон таким чином пішов назустріч співучасникам злочину.

"Рішення Вімблдону дозволити російським і білоруським гравцям змагатися є аморальним. Чи припинила Росія свою агресію або звірства? Ні, просто Вімблдон вирішив піти назустріч двом співучасникам злочину", - заявив Кулеба.

Разом з тим український міністр через допуск росіян і білорусів на Вімблдон звернувся до Великої Британії і попросив не давати візу тим, хто збирається на змагання від цих країн.

"Я закликаю уряд Великої Британії відмовити їхнім гравцям у візах", - наголосив очільник МЗС України.

Як повідомляли "Ми-Україна", тенісистам з росії та Білорусі дозволили повернутися в один із головних тенісних турнірів світу – “Вімблдон”. Для цього спортсмени з росії та Білорусі, а також члени їхніх команд, повинні будуть підписати декларацію про нейтралітет. До змагань будуть допускати лише тих тенісистів, які не отримують фінансування від своїх держав.

Раніше Федерація тенісу України виступила проти бойкоту українськими гравцями усіх міжнародних турнірів, до яких допустили росіян та білорусів. Свою позицію Федерація аргументувала тим, що бойкот Україною міжнародних змагань стане санкцією не лише проти агресорів, однак і проти українців. У Федерації вважають, що українські спортсмени не повинні уникати битв з російськими та білоруськими спортсменами, а навпаки грати та перемагати.

Головне