Для звільнення Ткаченка немає підстав, – Шмигаль

Для звільнення Ткаченка немає підстав, – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що не бачить підстав для звільнення міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Про це йдеться у його відповіді на петицію.

"Зі змісту петиції, що розглядається, неможливо встановити факти та обставини, які давали б чіткі підстави для здійснення прем'єр-міністром України своїх повноважень з порушення перед Верховною Радою України питання щодо звільнення міністра культури та інформаційної політики Ткаченка О.В", - йдеться у відповіді.

За словами Шмигаля, від міністра культури до секретаріату Кабміну надійшов лист, в якому Ткаченко відкидає звинувачення, викладені автором петиції.

"Зазначена петиція не містить жодних конкретних фактів щодо діяльності О. Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики", - додав прем'єр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко з Ліверпуля розповів, що Велика Британія дуже сильно підтримує Україну. Рівень підтримки просто зашкалює. Також очільник Мінкульту зазначив, що британці вражені стійкістю України. Крім того він додав, що навколо “Євробачення” вже тривалий час йдуть дискусії щодо політичності конкурсу.

Голова Мінкульту України Олександр Ткаченко також розповів, що осушені внаслідок підриву Каховської ГЕС території дуже цікавлять “чорних археологів”.  За його словами, на цих територіях колись знаходилися козацькі січі, які дуже цікавлять “чорних археологів”. При цьому він наголосив, що наразі на усіх цих територій знаходитися дуже небезпечно.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.