Для українських ветеранів запускають безкоштовні освітні IT-програми

Для українських ветеранів запускають безкоштовні освітні IT-програми

Для українських ветеранів і членів їхніх родин запускають безкоштовні освітні програми. Це спільний проєкт Мінветеранів і IT-компанії EPAM. Про це повідомили у Мінестерстві у справах ветеранів України.

Навчання проходитиме у Центрах ветеранського розвитку, які на базі університетів створять у Дніпрі, Вінниці та Львові. У Мінветеранів кажуть, що це має допомогти ветеранам адаптуватися до цивільного життя і перекваліфікуватися.

“Велика кількість наших Захисників і Захисниць масово повертатимуться додому після перемоги, і ми маємо забезпечити їм можливість безпроблемно адаптуватися до мирного життя. Належна освіта, або перекваліфікація відповідно до сучасних вимог – один з важливих інструментів успіху для них. Саме для цього ми відкрили чотири Центри ветеранського розвитку на базі потужних вишів. Вони стануть платформою для цивільної освіти ветеранів та членів їхніх родин”, – наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Для новачків у IT-сфері проведуть серію зустрічей про те, як влаштовна галузь. Це будуть як онлайн, так і офлайн-зустрічі.

Крім того, в онлайн-форматі можна пройти навчання на професію інеженера хмарних технологій Amazon Web Service (AWS). Є два курси цього напрямку: для початківців (22 години занять) і більш поглиблений (47 годин занять).

Нагадаємо, експериментальний проєкт щодо запровадження інституту помічника ветерана запустили в Україні. Проєкт “Помічник ветерана” запустили для ветеранів і членів їхніх родин, щоб їм було легше пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, після перемоги в Україні налічуватиметься близько 3 мільйонів ветеранів. Принаймні такий прогноз робить Мінветеранів, тобто фактично кожна десята людина в нашій державі буде ветераном чи ветеранкою. І вже зараз і державні структури, і суспільство повинні думати над тим, як зробити повернення з війни та адаптацію до цивільного життя максимально комфортною для тих, кому ми всі завдячуємо своїм життям і свободою. 


Головне