Дії росії на ЗАЕС – це шантаж західного світу, - Верещук

Дії росії на ЗАЕС – це шантаж західного світу, - Верещук

Російське командування своїми діями на Запорізькій атомній електростанції  намагається шантажувати Захід. Це робиться для того, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, передається на сайті Мінреінтеграції.

За її словами, ворог підступний і погрожує створенням техногенних катастроф. Як це було, до прикладу, із підривом Каховської ГЕС.

Вона висловила думку, що метою таких терористичних дій є не лише Україна.

"Ворог бачить наші успіхи на полі бою і рішучість повернути всі свої території. Наше населення налаштоване продовжувати боротьбу попри ядерні погрози. Тому росія шантажує країни західного світу. Аби Захід натиснув на нашого Президента і усіх, хто приймає рішення, і змусив Україну сідати за стіл перемовин. Наша відповідь на ці погрози однозначна: ми й надалі звільнятимемо усі наші території", – додала Верещук.

В інтерв’ю War Zone голова ГУР МО Кирило Буданов заявив, що російська армія вже має детальний та погоджений план теракту на ЗАЕС. За його словами, найбільш ймовірно, вони підірвуть саме “штучний ставок на території станції, що забезпечує охолодження”.

Нагадаємо, раніше цього дня в ГУР повідомили про скорочення російської присутності на ЗАЕС, звідти їдуть як працівники “Росатом”, так і воєнний контингент.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у річницю звільнення Зміїного Литва закликала рф повторити “жест доброї волі”.

Головне