Деякі загони "вагнерівців" втрачають до 80% особового складу, - Маляр

Деякі загони

Українські бійці на Сході завдають ворогу значних втрат попри цілодобові атаки окупантів. Зокрема в деяких штурмових загонах "вагнерівців" та підрозділах 2 АК втрати становлять до 80% особового складу.

Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, евакуація загиблих і поранених ворогом обмежена або не здійснюється взагалі.

"Внаслідок чого серед особового складу російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території України відмічається суттєве зниження рівня довіри до рішень командування щодо ведення бойових дій", - йдеться в повідомленні заступниці голови Міноборони.

За словами Маляр, усе більше російських військовослужбовців усвідомлює, що їхні командири неадекватно оцінюють обстановку на полі бою, про що свідчить інтенсивне застосування так званих “загонів смертників”. Це підрозділи, укомплектовані недостатньо підготовленими мобілізованими, які щодобово зазнають великих бойових і санітарних втрат.

"Зокрема тільки один начальний центр на території Ростовської області щотижнево відправляє близько 500 поспіхом навчених мобілізованих, більшість з яких проходять прискорений курс підготовки від 14 до 21 доби", - розповіла вона.

Маляр також додала, що потрапляючи до підрозділів, такі військовослужбовці не бажають виконувати роль “загонів смертників”. Вони вдаються до навмисного пошкодження бойової техніки, переважно двигунів. Таким чином техніка, яка не здійснила жодного пострілу, з повним боєкомплектом відправляється на ремонтні бази.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Генштабі ЗСУ розповіли, що російські загарбники спалюють тіла своїх загиблих військових. Це робиться для приховування втрат у війні проти України. У тимчасово окупованому Криму спостерігається постійна черга військових автомобілів біля одного з крематоріїв.

Головне