Дев’ять міністрів, 47 губернаторів і пропагандистка Скабєєва: США ввели нові санкції проти рф

Дев’ять міністрів, 47 губернаторів і пропагандистка Скабєєва: США ввели нові санкції проти рф

Сполучені Штати Америки до річниці повномасштабного вторгнення в Україну розширили санкції проти росії. Обмежувальні заходи Штати запровадили у координації з G7 проти "ключових секторів, що генерують доходи, з метою подальшої деградації економіки росії та зменшення її спроможності вести війну проти України".

Нові санкції США стосуються ще понад 200 фізичних та юридичних осіб, як російських, так і третіх країн у Європі, Азії та на Близькому Сході. Ці люди пов'язані з російською оборонною та технологічною промисловістю. Також вони відповідають за поставки в рф санкційних товарів і допомагають росії ухилятись від раніше запроваджених санкцій.

Крім того США ввели візові та фінансові обмеження проти низки російських фізичних та юридичних осіб. Серед них очільники федеративних одиниць рф, дев’ять міністрів, зокрема, міністр з надзвичайних ситуацій Александр Куренков і міністр цифрового розвитку Максут Шадаєв, пропагандистка Ольга Скабєєва, ватажок терористичної організації "ЛНР" Леонід Пасічник та інші.

Серед переліку імен у санкційному списку також 1219 російських військових та офіцерів. Проти них санкції ввели, бо ці люди "загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність України".

Як повідомляли "Ми-Україна", Велика Британія ввела санкції проти представників “Росатома” та союзників російського диктатора Володимира Путіна у річницю вторгнення рф.

Раніше стало відомо, що проти омбудсмена рф Тетяни Москалькової можу ввести санкції. Її підозрюють у причетності до депортації українських дітей.

Головне