Депортованого окупантами з Маріуполя Богдана Єрмохіна вдалося повернути додому

Депортованого окупантами з Маріуполя Богдана Єрмохіна вдалося повернути додому

Депортованого російськими окупантами з Маріуполя Богдана Єрмохіна вдалося повернути додому у його 18-й день народження. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

За його словами, повернення хлопця в Україну відбулось в рамках реалізації затвердженого плану дій президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA.

Богдана після початку окупації Маріуполя росіянами вивезли з міста в Московську область. Аби повернутися в Україну, хлопець звернувся до українського президента з проханням допомогти йому виїхати з країни-агресорки. З хлопцем постійно були на зв'язку - аж до його прибуття в Україну, де він вже зустрівся зі своєю сестрою.

Єрмак висловив подяку українським партнерам з Держави Катар та міжнародній організації ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, загарбники депортували в росію Богдана Єрмохіна з Маріуполя у 2022 році. Згодом він отримав повістку про явку до московського військкомату.

У Запорізькій області з фронтових міст евакуювали всіх дітей, розповів очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. За його словами, у регіоні залишись люди, здебільшого літнього віку. Вони відмовляються покидати населений пункт. Крім того, на осінньо-зимовий період люди евакуюються навіть самостійно.

богдан1.jpg (172 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з тимчасово окупованих територій України повернули чотирьох дітей з батьками з Херсонщини та хлопчика з Донецької області. Наразі родини перебувають в Києві. Протягом року Україні вдалося повернути 156 дітей з Херсонщини.

Головне