Демілітаризація росії: окупаційне військо щодня втрачає щонайменше по вісім танків

Демілітаризація росії: окупаційне військо щодня втрачає щонайменше по вісім танків

Сили оборони України продовжують нищити окупантів та їхню техніку та озброєння на українській землі. Враховуючи тривалість повномасштабної війни та загальні бойові втрати ворога виходить, що щодня росія втрачає як мінімум вісім танків.

На це в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" звернув увагу військовий експерт Антон Міхненко.

"Зараз на 477 день активних бойових дій, якщо просто порівняти цю статистику, тільки танків в середньому щодня росія втрачає мінімум вісім", — зазначив він.

За його словами, у росіян є ще одна проблема з бронетехнікою, крім суттєвих втрат на полі бою. Йдеться про підтримку військової техніки в належному стані.

"Ця проблема дійсно існує і вона комплексна. Вона торкається як Збройних сил рф, тк і оборонної промисловості росії. У ЗС рф дуже багато мобілізованих, дуже багато росіян, яких притягнули до лав армії і їм доводиться ремонтувати ту чи іншу техніку після бойових дій. Не всі вони професіонали, переважно їх "витягають" з сільського господарства. Ті самі механіки, які донедавна працювали на тракторах, тепер мають займатися танками", - зазначив експерт.

Крім того, Міхненко нагадав і про досить обмежені відновлювальні можливості росії. Росіяни свого часу в рік випускали лише до 20 танків і навіть якщо виробництво вони вирішать наростити - матимуть великі проблеми з персоналом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський АвтоВАЗ – найбільший в країні автовиробник – звернувся до Самарського відділу Федеральної служби виконання покарань за допомогою. Компанія попросила залучити до робіт на заводі засуджених до примусових робіт.

Головне