Деяким категоріям ВПО більше не будуть виплачувати допомогу: Верещук пояснила, кого це стосується

Деяким категоріям ВПО більше не будуть виплачувати допомогу: Верещук пояснила, кого це стосується

Україна на вимогу міжнародних партнерів скасує частину виплат внутрішньо переміщеним особам. Про це заявила міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, зміни у виплатах не будуть стосуватися вразливих категорій ВПО, зокрема пенсіонерів, людей з інвалідністю, жінок з дітьми та громадян, що проживають на прифронтових територіях.

"Партнери ставлять вимоги постійно верифіковувати виплати з метою їх зменшення, чи оптимізації, можна сказати. Йдеться про те, що за міжнародними лекалами два роки достатньо для того, аби адаптуватися", - наголосила Верещук.

Водночас вона зазначила, що минулого року ВПО було виплачено 73 млрд гривень. Цьогоріч же обʼєм допомоги повернуть до рівня 2022 року, який складав 57 млрд гривень.

За останніми підрахунками, нині в Україні налічується близько 4,9 млн ВПО. Виплати від держави щомісяця отримують 2,5 млн із них.

Як повідомляли "Ми-Україна" , в Мінсоцполітики озвучили попередні результати верифікації допомоги внутрішньопереміщеним особам (ВПО). Перевірка виявила сотні ВПО, які отримуючи виплати від держави, купували дорогі автомобілі, майно та земельні ділянки.

Головне