ДБР повідомило про нову підозру львівському бізнесмену Гринкевичу

ДБР повідомило про нову підозру львівському бізнесмену Гринкевичу

Державне бюро розслідувань оголосило нову підозру львівському підприємцю Ігорю Гринкевичу у справі про протиправне заволодіння бюджетними коштами через укладання контрактів на постачання неякісного військового одягу для Збройних сил України.

За інформацією ДБР, Гринкевич створив злочинну організацію для цієї діяльності, уклавши 23 контракти з Міністерством оборони на загальну суму понад 1,5 млрд грн.

В Бюро викрили злочинну організацію на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Під час слідства встановлено, що підприємець використовував підконтрольні йому підприємства, які раніше не мали відповідних потужностей для виробництва та зберігання військового одягу. За результатами експертиз було визначено, що державі завдано шкоди на суму понад 934 мільйонів гривень.

П'ятьох членів злочинної організації підозрюють у створенні та участі у злочині, а також у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах.

Злочинців затримали, і наразі розглядається питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Передісторія:

Як писав "Ми-Україна" раніше, українцям варто очікувати більше публікації новин щодо затримань та кримінальних справ, пов'язаних із схемами в Міністерстві оборони. 

Головне