Далекобійні Taurus: Ігнат розповів, як використовуватимемо

Далекобійні Taurus: Ігнат розповів, як використовуватимемо

Отримання Україною авіаційних ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності Taurus від ФРН дало б змогу Силам оборони наростити здатність ураження високозахищених та заглиблених цілей ворога. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" наголосив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. 

Він нагадав, що Україна вже має у розпорядженні британські авіаційні крилаті ракети Storm Shadow та французькі SCALP. Німецькі Taurus гарно б доповнили "тріо". 

"Це дозволило б збільшити наші спроможності у завданні ударів по цілях в глибині оборони ворога - це логістичні центри постачання, склади боєприпасів, командні пункти тощо. Такі ракети не будуть витрачатися по малозначущих об'єктах, діставати ними можна дуже далеко", - зазначив він.

Як відомо, раніше цього місяця парламент ФРН відхилив резолюцію, якою група німецьких депутатів закликала передати "Тауруси" Україні.  Свій голос проти віддала голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн, якого регулярно критикує канцлера Олафа Шольца за відмову надати ці ракети Києву. Причина полягає у тому, що урядовою угодою передбачено одностайне голосування членів партій, які входять до коаліції.

Нагадаємо, виробник крилатих ракет Taurus спростував заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта, який заявив, що "оборонка" ФРН не здатна буде швидко відновити ракетні запаси, якщо почне постачати їх Україні. У Taurus Systems наголосили, що у такому разі зможе оперативно їх поповнити. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що чим довший радіус дії ракет, які передадуть партнери Україні, тим коротшою буде війна.

Головне