Чвертьфінал Ліги чемпіонів: ІДІЛ погрожує терактами на чотирьох стадіонах

Чвертьфінал Ліги чемпіонів: ІДІЛ погрожує терактами на чотирьох стадіонах

Терористичне угруповання "Ісламська Держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ) оголосила про свої наміри організувати теракти на матчах 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2023/24. Про загрозу повідомив "Фонд Аль-Азаїм", який поширює повідомлення від імені ІДІЛ, пише іспанське видання Marca.

В мережі з'явилось і "фотопопередження" від бойовиків, на якому зображена людина зі зброєю та перелічені стадіони, на як відбуватимуться зустрічі. У списку - лондонський "Емірейтс", паризький "Парк де Пренс" та мадридські "Метрополітано" та "Сантьяго Бернабеу". Фото супроводжується підписом "Вбити їх усіх".

Влада європейських столиць про загрозу знає, пише видання. 

"Вищезгадана "Ісламська держава" неодноразово давала зрозуміти, що її метою є так звані "м'які цілі", такі як великі спортивні заходи... Приводів для тривоги немає, але є привід бути уважними та подвоїти пильність", - йдеться у матеріалі. 

Як відомо, 9-10 квітня в межах 1/4 фіналу Ліги чемпіонів відбудуться чотири матчі: 

  • "Реал" - "Манчестер Сіті" (гра пройде у Мадриді),
  • "Арсенал" - "Баварія" (в Лондоні)
  • "Атлетико — Боруссія" (у Мадриді)
  • "Парі Сен-Жермен" -  "Барселона" (у Парижі).

Як писав "Ми-Україна" раніше, 22 березні у російському концертному залі "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї стався теракт, відповідальніст за який на себе взяла організація "ІДІЛ-К". Москва офіційно звинуватила Україну у його вчиненні.Між тим Reuters дізнався, що напередодні березневого теракту , який став найсмертоноснішим в рф за останні два десятиліття, Іран попередив Москву про потенційну загрозу

Головне