Чубаров: Крим вже став класичною прифронтовою територією

Чубаров: Крим вже став класичною прифронтовою територією

Крим став класичною прифронтовою територією. Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Крим вже став класичною прифронтовою територією. І там відбувається дуже багато подій, пов'язаних з військовими завданнями", - зазначив Чубаров.

Також він додав, що Кримський міст для росіян залишається основним шляхом сполучення з рф.

"Міст через Керченську протоку залишається головною артерією незважаючи на те, що він обмежений щодо пересування. Принаймні вони ще ремонтують і хочуть встановити другий проліт, який був пошкоджений, коли сталося два підриви мосту. Один з прольотів був встановлений на початку вересня, а другий вони запланували десь на середину листопада. Тим не менш, сполучення залізничне зберігається. Це головна артерія, завдяки якій перекидається до Криму і військова техніка, і пальне також, це дуже важливо. Бо в Криму зараз не вистачає пального для цивільних, оскільки воно все прямує до військових", - розповів голова Меджлісу.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців покинути захоплений росіянами Крим. Вона наголосила, що перечекати звільнення Україною Криму краще на підконтрольній території або в третіх країнах.

Головне