Чотирьох відомих посібників окупантів з Херсонщини судитимуть за колабораціонізм

Чотирьох відомих посібників окупантів з Херсонщини судитимуть за колабораціонізм

Чотирьох відомих посібників російських окупантів з Херсонської області будуть судити за колабораціонізм. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України в Telegram-каналі.

Як зазначається, серед підсудних - голова та заступник так званої військо-цивільної адміністрації окупованої Нової Каховки, очільниця місцевого Центру гуманітарної допомоги та заступник окупаційної адміністрації Херсонської області.

Після того, як на початку повномасштабного вторгнення російські війська тимчасово окупували Херсонську область, ці громадяни добровільно перейшли на бік загарбників. Вони обійняли свої керівні посади в окупаційній владі.

Протягом перебування загарбників на території регіону ці особи також погрозами змушували місцеве населення використовувати символіку та гроші російської федерації, а також організовували проросійські мітинги.

Крім того, вони знімали пропагандистські ролики на підтримку "руського міра" і "здавали" співробітникам ФСБ рф патріотично налаштованих громадян України, які не виїхали на підконтрольні Україні території.

Обвинувальний акт щодо цих чотирьох громадян вже скеровано до суду для розгляду по суті за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1, ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального Кодексу України) та незаконне позбавлення волі чи викрадення людей (ч. 2 ст. 146 Кримінального Кодексу України), повідомили в поліції.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України вже затримала в Одесі блогера, який був "правою рукою" колаборанта Кирила Стремоусова. Він виправдовував збройну агресію рф і закликав до захоплення державної влади в Україні.

Головне