Чинному нардепу повідомили про підозру у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

Чинному нардепу повідомили про підозру у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про підозру щодо незаконного збагачення народного депутата України на суму 11 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, протягом 2020-2021 років народний обранець набув активів на суму 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та його дружини за цей період становили лише 14 млн грн. Таким чином, виявлена різниця у вартості майна та коштів нардепа складала 11 млн гривень.

Це майно включає три земельні ділянки на Київщині, п'ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mercedes-Benz.

За даними слідства, щоб приховати майно, народний депутат оформив його на родичів, залишаючи за собою повне право розпоряджатися ним.

Кваліфікація дій підозрюваного відбувається за ст. 368-5 КК України.

Цей злочин виявили після публікації журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, та за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, лише за квітень російські терористи завдали понад 300 ракетних ударів по українських містах та громадах. Окрім ракет, окупанти також використали близько 300 іранських безпілотників "Шахед" та понад 3200 керованих авіабомб.

Головне