Чеський підприємець і гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала продовжує вести бізнес в Криму, - ЗМІ

Чеський підприємець і гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала продовжує вести бізнес в Криму, - ЗМІ

CEO української інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала попри майже два роки повномасштабної війни та численні санкції проти рф не припиняє вести бізнес в підконтрольному агресору Криму, пише УНІАН.

Видання дізналось, що юрососби, пов'язані з Фіалою та його бізнес-партнером Галларом Тедером, напряму сплачують податки країні-агресорці на окупованій українській території. У матеріал вказано, що чеський підприємець є кінцевим бенефіціаром кіпрської Arricano Real Estate РLC, яка має також і українську реєстрацію.

Разом з тим, одним з проєктів, який належить девелоперу є торговий центр "Південна Галерея", який розміщується і працює в окупованому росіянами Сімферополі. Утримувати вказаний об'єкт, площею у понад 15 000 квадратів, йому вдається завдяки мережі компаній-прокладок, до якої входять зокрема "Грандінвест", "Вояж-Крим" та "Зелене місто".

Нагадаємо, цьогоріч у серпні, під час саміту Кримської платформи, президент Володимир Зеленський заявив, що відомі міжнародні бренди зайдуть до Криму після деокупації. За його словами, йдеться про готелі, авіакомпанії, банківські бізнеси, IT-компанії, промислові та енергетичні компанії, що зробить півострів частиною глобальної економіки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міноборони заявили, що Рустем Умєров не називав точні терміни звільнення Криму. Начальник управління преси та інформації МО Іларіон Павлюк спростував цю тезу, яку Bild опублікував після спілкування з українським міністром оборони.

Головне