Чернєв: За рік росіяни можуть зробити 300 танків, однак лише за три місяці в Україні вони втратили 600

Чернєв: За рік росіяни можуть зробити 300 танків, однак лише за три місяці в Україні вони втратили 600

Росія не має можливості поповнювати запаси втраченої техніки, і зовсім скоро для окупантів це стане проблемою. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"У них немає можливості виробляти (техніку, - ред.) в такій кількості, в якій вони втрачають. У нас є наприклад інформація по можливостях виробництва танків на тому самому "Уралвагонмаші". Вони там почали в три зміни працювати. Але це означає, що вони в рік можуть зробити 300 танків, новітній цих Т-90, але всього 300. Але ми вибиваємо за три місяці літа 600. Тому звісно, що вони рано чи пізно зіткнуться з проблемою недостачі саме артилерійського озброєння. Я думаю, що ця проблема дуже скоро стане", - наголосив Чернєв.

Також він нагадав, що наразі українські військові максимально зосереджені на знищенні російської артилерії.

"Зараз наші Сили оборони зосередилися на артилерійських установках, артилерійських стволах задля того, щоб при контрнаступі у них не було можливості відповідати чи накривати нас артилерійським вогнем. Вони дійсно не безмежні, склади їхнього артилерійського озброєння", - зазначив парламентар.

Як повідомляли "Ми-Україна", у ЗСУ впевнені, що зможуть прорвати російські позиції.

Головне