Чергова ІПСО росії: в Нацполіції заявили про блокування 18 каналів та груп, причетних до нового молодіжного руху

Чергова ІПСО росії: в Нацполіції заявили про блокування 18 каналів та груп, причетних до нового молодіжного руху

В Україні вже заблокували 18 каналів та груп, які були створені для "розкручування" нового молодіжного руху. Про це повідомив начальник управління ювенальної превенції Національної поліції Василь Богдан.

За його словами, російські пропагандисти намагалися через цей новий молодіжний рух провести чергову інформаційно-психологічну операцію.

"Провокування конфліктів і масових бійок між підлітками - таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді. Утім поліцейські завадили реалізувати ці злочинні задуми. Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками", - зазначив Богдана.

Разом з тим у поліції нагадали, що в Україні передбачені адміністративна (для батьків неповнолітніх) та кримінальна відповідальність (настає із 14-ти років) у разі вчинення протиправних дій.

"Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, ми спілкуємося із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів. Ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля", - наголосив Богдан

Крім того, співробітникам кіберполіції вдалося встановити адміністратора одного з таких Telegram-каналів, яким виявився 16-річний житель Дніпра. 

"За словами хлопця, канал був створений для отримання заробітку від реклами, тож для популяризації ресурсу він використав назву нового молодіжного руху. Бронювання реклами коштувало 10 доларів", - йдеться у повідомленні.

Наразі Telegram-канал вже заблоковано.

Як повідомляли Ми-Україна, правоохоронні органи Харкова запобігли масовим заворушенням прихильників молодіжної субкультури під назвою “ПВК Редан”

Головне