Через атаку енергосистема отримує аварійну допомогу з трьох країн: в яких областях ситуація найважча

Через атаку енергосистема отримує аварійну допомогу з трьох країн: в яких областях ситуація найважча

Російське окупаційне військо під час масованого комбінованого удару по Україні 22 березня уразила ракетами та дронами десятки об’єктів енергетичної системи. Аварійні відключення світла нині відбуваються в семи областях країни, повідомили в "Укренерго". 

Найскладнішою ситуація є у чотирьох областях:

  • Харківській,
  • Одеській,
  • Кіровоградській
  • Дніпропетровській. 

Графіки аварійних відключень світла на сьогодні діють в семи регіонах - на Дніпропетровщині, Донеччині, Кіровоградщині, Одещині, Полтавщині, Сумщині та Харківщині.

"Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі", - інформує "Укренерго". 

Голова компанії Володимир Кудрицький підкреслив, що українська система навіть попри настільки потужну атаку працює цілісно. Він підкреслив, що наша енергетика вже переживала подібні атаки та розповів, що Україна нині має вдосталь фахівців для "швидкого подолання наслідків віроломної атаки". 

Нагадаємо, одним з об'єктів сьогоднішньої атаки стала Дніпровська ГЕС у Запоріжжі. В "Укргідроенерго" повідомили, що станція зазнала двох прямих влучань. Більше постраждала ГЕС-2 і наразі оцінити, чи вдасться її в майбутньому відновити невідомо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, "прильоти" по енергооб'єктах зафіксовані у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях. Внаслідок обстрілу вимкнулась одна з ліній живлення Запорізької АЕС, за лічені години зусиллями українських енергетиків її було відремонтовано.

 

Головне