Чехія знайшла 800 000 снарядів для Сил оборони України

Чехія знайшла 800 000 снарядів для Сил оборони України

Чехія знайшла 800 000 снарядів для Сил оборони України, але для цього необхідне фінансування.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел на "Українському ланчі" під час панельної дискусії за участі керівників п'яти країн-членів ЄС у суботу, 17 лютого. За його словами, є проблеми з постачанням зброї та боєприпасів для Збройних сил України. Наразі його країна знайшла спосіб для організації таких постачань.

"Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди. ... Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і 300 000 снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити в Україну за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо", - розповів Павел.

Президент Чехії відзначив, що його країна "шукає військове постачання по світу, а потім працює з нашими партнерами по НАТО". Він також наголосив, що Данія, Нідерланди та Канада забезпечили ресурси для того, аби постачати військове обладнання до Чехії, звідки воно поїде в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки передадуть для України 500 тис. доларів конфіскованих російських активів. Кошти спершу надійдуть до Естонії. При цьому заступниця Генпрокурора США Ліза Монако розповіла, що одна річ залишається незмінною - американські зобов'язання підтримувати український народ.

Головне