Чехія пожертвували для України понад 235 млн євро з початку вторгення

Чехія пожертвували для України понад 235 млн євро з початку вторгення

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну жителі Чехії пожертвували на користь нашої країни більш як 235 мільйонів євро. Про це повідомило Чеське радіо.

Це 196,5 мільйонів євро на гуманітарну допомогу та більш як 39 мільйонів євро на зброю та військову техніку, повідомляє Radio Prague з посиланням на дані провідних гуманітарних організацій країни.

"У 2023 році готовність жертвувати кошти Україні значно впала, і деякі організації отримали лише частину того, що зібрали у перші місяці війни. При цьому організації, які збирають гроші на зброю, продовжують успішно діяти, як і ті, хто збирає гроші на невеликі проєкти", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, минулої доби, 17 лютого, українські Сили оборони стримували війська рф на 8 напрямках фронту найгарячіше було на Мар'їнському: загалом на фронті відбулося 82 бойових зіткнення. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, повітряні Сили в ніч на 12 лютого 2024 року знищили 14 “шахедів” та керовану авіаційну ракету Х-59 в межах шести областей України. Про це повідомила пресслужба Повітряних Сил ЗСУ.

Головне