Чехи та словаки за тиждень зібрали понад 400 тисяч євро на гелікоптер для ГУР

Чехи та словаки за тиждень зібрали понад 400 тисяч євро на гелікоптер для ГУР

Чехи та словаки за тиждень зібрали понад 400 тисяч євро на гелікоптер для ГУР. Про це повідомили в  управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Кошти збирають у межах чеської ініціативи "подарунок для Путіна". Загальна вартість гелікоптера – приблизно 4,3 мільйона євро. Щойно буде зібрана необхідна для придбання сума, Міноборони Чехії доправить Black Hawk українським розвідникам.

За перший тиждень небайдужі чехи та словаки задонатили на вертоліт понад 400 000 євро. Гелікоптер вже оглянули авіаційні експерти з України ― він у хорошому стані та готовий виконувати бойові завдання.

Раніше у межах цієї ініціативи чехи вже задонатили на придбання для ЗСУ 15 комплексів протиповітряної оборони Viktor, танк Т-72 та РСЗВ RM-70 на загальну вартість у 2,3 мільйонів доларів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник вищого політичного органу Євросоюзу Шарль Мішель відзначив успіхи українських Сил оборони у контрнаступальній операції. В інтерв'ю виданню Kyiv Independent голова Євроради наголосив на тому, що не вважає контрнаступ ЗСУ "провальним".

Політик окремо відзначив значущі результати, яких українські захисники досягли в акваторії Чорного моря та на Херсонщині.

"По-перше, надзвичайно важливим є те, як українська армія домоглася величезних успіхів у Чорному морі. Це важливий крок у правильному напрямку. По-друге, дуже важливий недавній прогрес, досягнутий на лівому березі Дніпра", - зауважив Мішель. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.