Часу на пошук компромісів більше немає: Україна готується до евакуації водіїв з кордону з Польщею

Часу на пошук компромісів більше немає: Україна готується до евакуації водіїв з кордону з Польщею

Україна розпочала процедуру збору даних перевізників, які через блокаду пунктів перетину їхніми польськими колегами, застрягли на кордоні. Зібрана інформація буде використана для їх подальшої евакуації, розповів заступник очільника Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури·Сергій Деркач.

Він зауважив, що вивезенню підлягатимуть водії, які висловлять відповідне бажання. Для того, щоб потрапити до евакуаційного списку їм потрібно заповнити форму за цим посиланням.

"Наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій декількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов – цього всього немає", - наголосив Деркач.

Він також нагадав, що за три тижні блокування прикордонних пунктів перетину українська сторона здійснила велику кількість спроб знайти компромісні варіанти як з Польщею, так і з Єврокомісією. Проте підкреслив, що домовитися щодо чогось можна "лише тоді, коли є бажання домовлятись, а не лише бажання блокувати кордон". 

Нагадаємо, напередодні Мінінфраструктури заявило, що вирішуватиме проблему з польськими перевізниками, які заблокували рух вантажівок на кордоні, вже з новим урядом. У відомстві розповіли, що вже відправляли запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови українським водіям.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 23 листопада стало відомо про блокування поляками ще одного пункту пропуску на кордоні - "Медика - Шегині". За інформацією польських прикордонників, в черзі на в'їзд до України скупчилось близько 1400 вантажівок. Блокада може тривати до 26 листопада. 

Головне