Польські перевізники заблокували ще один пункт пропуску на кордоні

Польські перевізники заблокували ще один пункт пропуску на кордоні

Польські перевізники близько 10:30 ранку 23 листопада розпочали блокування руху вантажівок на дорозі перед пунктом пропуску "Медика – Шегині".

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

За інформацією, яку отримали від польських прикордонників, наразі на в'їзд до України приблизно очікують 1400 вантажівок. Блокування руху може тривати до 26 листопада. У той же час учасники протесту не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

"Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон", – йдеться у повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, у зв'язку з двотижневим блокування руху вантажівок через українсько-польський кордон експорт продовольства з нашої країни опинився під загрозою. Листопадові показники показали зниження обсягів на більш як 5%. 

Варто зауважити, що Україні вдалось напрацювати компроміси з Польщею задля зняття блокади на кордоні між двома країнами. На заваді їх реалізації стали польські перевізники.

Заступник голови Мінрегіону Сергій Деркач зазначив, що задля вирішення питання українська сторона зустрічалась з головами Люблінського та Прикарпатського воєводств, міністром інфраструктури Польщі та керівництвом директорату Єврокомісії з мобільності. Після того, як певні домовленості були узгоджені відбулась зустріч безпосередньо із перевізниками-мітингарями.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ ліквідували російського пропагандиста Бориса Максудова.

Головне