Бурі цього разу не буде: українців закликали не панікувати через пил з Сахари

Бурі цього разу не буде: українців закликали не панікувати через пил з Сахари

У Гідрометцентрі закликали українців не панікувати через запиленість повітря пустельним пилом. Фахівці заспокоюють, що пилової бурі не буде. 

"Запиленість повітря пустельним пилом - це не пилова буря. Для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має не менше трьох годин. Синоптики Українського гідрометцентру не очікують посилення швидкості вітру, а отже і бурі цього разу не буде", — йдеться у роз'ясненні. 

Експерти наголосили на тому, що часткове погіршення видимості не є ознакою небезпечного явища, а відтак порадили людям "не уявляти зайвого".

Як відомо, напередодні метеорологи опублікували попередження про погіршення якості повітря в Україні через пил із Сахари. Вже вчора це явище на собі відчуло населення західних областей, зокрема Прикарпаття. Вже 1 квітня, за прогнозом, пилова хмара накриє більшу частину країни, небо буде тьмяним.

Як писав "Ми-Україна" раніше, дослідники пояснюють, що кожного року з Сахари змітається від 60 до 200 мільйонів тонн мінерального пилу. У той час як більші частинки швидко падають назад на Землю, найдрібніші частинки іноді можуть подорожувати на тисячі кілометрів. Пік пилової хмари з Сахари в Європі спостерігався 30 березня, але і наступного дня жителі Німеччини, Австрії, Франції та Швейцарії продовжували її відчувати. 

Головне