Будували ТЦ і ресторани замість розв’язки на Поштовій площі: колишньому чиновнику оголошено підозру

Будували ТЦ і ресторани замість розв’язки на Поштовій площі: колишньому чиновнику оголошено підозру

Колишньому директору КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" повідомили про підозру в Подільській окружній прокуратурі. А все через те, що під його контролем замість реконструкції розв’язки на Поштовій площі будували ТЦ і ресторани. Про це повідомляє Київська міська прокуратора.

Підозру чиновнику оголосили за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу, тобто "службова недбалість, що спричиняє тяжкі наслідки". Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до пʼяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю (на строк до трьох років) і зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи без нього.

У той же час в Офісі Генерального прокурора повідомили, що на реконструкції Поштової площі державі завдано 73,6 мільйона гривень збитків.

Як встановило слідство, КМДА визначило КП  "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" замовником транспортної розв’язки на Поштовій площі. КП уклало договір генпідряду на виконання робіт з реконструкції з приватною компанією. Але по факту в рамках реконструкції площі будувалися ТЦ та п’ять ресторанів. 

Будівництво також здійснювалося без відведення земельних ділянок. Як наслідок, генпідрядник безпідставно заволодів землею, а колишній директор КП не забезпечив контроль за дотриманням вимог земельного законодавства та договору підряду. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, у Київській обласній раді пояснили, навіщо установі потрібен новий сайт за мільйон гривень і на які саме роботи планують витратити кошти.

Головне