Будуть різними: Ігнат розповів про терміни навчання українських пілотів на F-16

Будуть різними: Ігнат розповів про терміни навчання українських пілотів на F-16

Українські пілоти, які поїдуть за кордон навчатися на винищувачах F-16, проходитимуть різну підготовку. Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, термін навчання для всіх пілотів буде різним і залежатиме від їхньої підготовки. Так, дехто з них буде вчитися взагалі кілька років.

"Навчання є різне, індивідуальна підготовка кожного пілота є різною. Ми маємо список пілотів, які першими поїдуть навчатися за кордон. Ці пілоти вже підготовлені, вже мають бойовий досвід, вже мають відповідний наліт годин. Таким чином, для них, можливо, буде дещо скорочений курс підготовки. Для тих, хто має мало годин нальоту, той поїде трішки пізніше. Можливо ці терміни (навчання, - ред.) будуть більшими", - зазначив Ігнат.

При цьому він допустив, що з часом за кордон їздитимуть на навчання навіть курсанти.

"Для курсантів, якщо буде таке рішення і курсанти будуть направляти і вчитися за кордон, це вже будуть можливо два роки для того, щоб опановувати з самого початку. Це і англійська, підготовка, і навчання на легкомоторному літаку, навчання на навчальному реактивному літаку, ну і вже навчання на бойовому літаку. Таким чином буде здійснюватися багатоступенева програма підготовки із залученням різних країн, які зголосилися бути в рамках нашої авіаційної коаліції це, можливо, два роки", - розповів речник командування ПС ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше в американському Держдепі заявили, що для передання Україні винищувачів F-16 із США чи від країни-союзника може знадобитися кілька місяців.

Головне