Британія запровадила нові санкції проти росіян: перелік осіб

Британія запровадила нові санкції проти росіян: перелік осіб

Велика Британія запровадила нові санкції проти росіян, які пов'язані зі справою режиму Кремля проти російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Великої Британії.

"Додано шість нових позначень у рамках режиму санкцій проти росії", - йдеться в повідомленні МЗС.

Обмеження були введені проти наступних осіб:

  • прокурор Борис Локтіонов;
  • прокурор Ганна Потичко;
  • суддя Віталій Білицький;
  • суддя Катерина Дорохіна;
  • суддя Наталія Дудар;
  • судовий експерт Данило Міхєєв.

Після внесення їх до чорного списку, їм заборонять в'їзд до Британії. Водночас їхні активи на території країни в разі виявлення будуть заморожені.

У британському відомстві зазначили, що ці росіяни причетні до справ проти опозиціонерів Володимира Кара-Мурзи та Іллі Яшина. Вони перешкоджали поширенню точної інформації про війну в Україні.

Крім того, своїми діями російські громадяни підтримували політику, спрямовану на дестабілізацію України і таку, що підриває її територіальну цілісність і суверенітет.

Після початку повномасштабного вторгнення російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза не виїхав з рф. Навесні 2022 року його затримали у справі про "фейки". Після цього проти Кара-Мурзи відкрили ще дві кримінальні справи і звинуватили у "державній зраді".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Японія запровадила нові санкції проти росії. Відтепер у рф заборонено ввозити певні категорії японських автомобілів та деталей до них. Крім того, під заборону потрапили вироби зі скла, металу, бавовни та інші.

Головне