Британія оголосила про відправку Challenger 2, але є нюанс

Британія оголосила про відправку Challenger 2, але є нюанс

Велика Британія оголосила про відправку Challenger 2, однак це "залежатиме від оборонних потреб країни".

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтервʼю агенції Reuters.

"Британія може запропонувати Україні більше танків на додаток до 14 вже обіцяних, але це залежатиме від оборонних потреб країни", - сказав Воллес.

Очільник британського Міноборони визнав, що на все це потрібні гроші, але не озвучив деталі переговорів до бюджету.

“Важливо переконатися, що ми зможемо підтримати їх (потреби України, - ред.) упродовж цього року. Оскільки росія використовує власну тактику м'ясорубки, коли російська армія не дбає про власний народ, ми повинні переконатися, що вона не зможе досягти успіху”, – сказав Воллес.

Крім цього, Бен Воллес відвідав полігон на південному заході Англії, де українські військові вчаться керувати танками в бойових умовах. У заяві міністерства оборони сказано, що навчання "триває швидко" і потребуватиме кількох тижнів.

"Українці продовжуватимуть воювати, а Британія разом із нашими союзниками не похитнеться. Ми продовжуватимемо надавати можливості, необхідні для підтримки України, стільки, скільки буде потрібно", – наголосив він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України відбили 90 атак росіян на п’яти напрямках: Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському.

Крім того, жителям Нової Каховки з 19 лютого надходять повідомлення агітаційного характеру про роботу у місті міграційної служби.

Українська авіація минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції.

Головне