Британія направить в Україну ще 200 протитанкових ракет Brimstone

Британія направить в Україну ще 200 протитанкових ракет Brimstone

У четвер, 22 лютого, Велика Британія оголосила, що направить в Україну ще 200 протитанкових ракет Brimstone.

Про це повідомив очільник Міністерства оборони Британії Грант Шаппс під час виступу у Палаті громад, передає телеканал Sky News.

“Сьогодні я можу оголосити про новий пакет із 200 протитанкових ракет “Брімстоун” для подальшого посилення захисту України. Ці ракети раніше мали значний вплив на полі бою, в одному випадку змусивши російські сили відступити під час спроби переправитись через річку”, – наголосив очільник оборонного відомства Британії.

За його словами, Велика Британія також буде навчати українських військових разом з іншими союзниками. Таким чином у першій половині 2024 року країна має намір навчити 10 тис. солдатів. Шаппс підкреслив, що Королівство продовжить допомагати Україні Він також закликав інші країни робити те саме, адже цей рік став для України “переломним”.

“Настав час для Заходу та всіх цивілізованих країн активізуватись і надати Україні необхідну підтримку”, – повідомив британський міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, німецький Бундестаг у четвер, 22 лютого, провів голосування щодо пропозиції про постачання крилатих далекобійних ракет Taurus українським військам для боротьби з російським агресором. Нардеп Єгор Чернєв при цьому заявив, що Бундестаг таки проголосував за рекомендацію надати Taurus, але остаточне рішення за канцлером Шольцом.

Головне