Братчук також не виключає, що "надзвичайна ситуація" на Кримському мосту є провокацією рф

Братчук також не виключає, що

росія, цілком ймовірно, могла влаштувати провокацію з Кримським мостом. Для чого росіяни могли це зробити у стрімі на "Ми-Україна" розповів речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

За його словами, саме ця версія спала йому на думку і є "однією з основних".

"Зернова угода діє сьогодні останній день і має бути пролонгація. Ми говоримо про те, що для внутрішнього споживача і так званої "еліти" Кремля необхідні якісь події, за які можна зачепитися і знову намагатися об’єднати суспільство, яке не є єдиним, яке не вдалося мобілізувати. Тому їм треба було щось знайти", - пояснив він.

Нагадаємо, такий самий сценарій допускають і в оперативному командуванні "Південь".

Тим часом в Кремлі вже заявили про зупинку "зернового коридору".

"Фактично домовленості припинили дію сьогодні. На жаль, частина щодо росії не виконана досі. Як тільки російську частину домовленостей буде виконано, росія негайно повернеться до виконання угоди", — заявив речник російського диктатора Дмитро Пєсков.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Військово-морських силах ЗС України прокоментували НС на Кримському мосту 17 липня. Речник ВМС Дмитро Плетечук зазначив, що у цієї події може бути безліч причин: від куріння у невстановлених місцях до необачності при виборі місця його зведення.

Тим часом

Водночас ГУР МО причини подій на Керченському мосту озвучувати відмовились. У відомстві лише наголосили, що ця конструкція була в принципі зайвою.

Головне