Боррель: Путін несе відповідальність за воєнні злочини в Україні і має за них заплатити

Боррель: Путін несе відповідальність за воєнні злочини в Україні і має за них заплатити

Російський диктатор Володимир Путін несе відповідальність за всі скоєні в Україні воєнні злочини, зокрема насильницьке викрадення дітей, і він має заплатити за це. Відповідну заяву зробив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

"Росія має бути притягнута до відповідальності. Ось чому обвинувальний висновок Міжнародного кримінального суду щодо президента Володимира Путіна є таким важливим. Путін повинен заплатити за воєнні злочини, за які він несе відповідальність. Серед них - насильницьке викрадення багатьох дітей з України", - заявив Боррель.

При цьому він наголосив, що у цій війні історія та справедливість на боці України. 

"Але ми повинні прискорити хід історії. Наша військова підтримка і наше рішення купувати боєприпаси разом слугують справі справедливого миру в Україні. Це - правильне і необхідне рішення", - вважає євродипломат.

Крім того Боррель наголосив, що війна в Україні повинна завершитися, а в країні повинен запанувати справедливий і тривалий мир.

"Ми не хочемо будь-якого миру. Ми хочемо справедливого і тривалого миру, заснованого на Статуті ООН. Миру, в якому росія виведе свої війська з усіх районів України, які вона зараз окупує. Саме тому ми також підтримуємо мирну формулу Президента Володимира Зеленського. Іншими словами, важливо, як закінчиться війна, а не просто те, що вона закінчиться, з територіальними та іншими здобутками росії від цієї агресивної війни", - заявив Жозеп Боррель.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Міжнародний кримінальний суд 17 березня видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна. У росії, зі свого боку, заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду не мають жодного значення

Головне