Болгарія відправила в Україну всі обіцяні БТР

Болгарія відправила в Україну всі обіцяні БТР

Болгарія завершила операцію з відправки до України обіцяних бронетранспортерів БТР-60. Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони країни.

Відомо, що перше перевезення перевезення із 30 вагонів відбулося 7 березня. Всього налічується 110 БТР. 

Для виконання логістичної операції з транспортування, посилення та маскування бойової техніки було залучено 26 одиниць спеціальної техніки.

"Перший ешелон із 30 вагонів вирушив до України 7 березня; останній ешелон виїхав напередодні. Для виконання логістичних операцій з транспортування, навантаження, посилення та маскування бойової техніки було задіяно 26 одиниць спеціальної техніки. На різних етапах задіяно 247 військовослужбовців та цивільних осіб", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра оборони Болгарії Тодора Тагарєва транспортування  обійшовся приблизно 87 тисяч євро.

Нагадаємо, що представники Міністерства оборони Китаю та Північноатлантичного Альянсу 13 березня провели в Пекіні вже восьму зустріч у межах військового діалогу з питань політики безпеки

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки нададуть Україні пакет військової допомоги на 300 мільйонів доларів. Згідно з офіційним повідомленням Білого дому, Україна отримає артилерійські снаряди, боєприпаси для HIMARS, зенітні ракети тощо.

Головне