Болгарія відмовилася пропустити літак з Лавровим у Північну Македонію

Болгарія відмовилася пропустити літак з Лавровим у Північну Македонію

Болгарія відмовилася пропустити літак з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим у Північну Македонію, де проходитиме міністерське засідання ОБСЄ.

Про це заявили російські пропагандистські ЗМІ. Як зазначається, причиною цьому було те, що на борту російського літака була присутня речниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова.

Через рішення Болгарії не пропускати літак довжина маршруту борту склала загалом 4 тис. кілометрів, що дорівнює п'яти годинам перельоту. Літак спочатку летів через Туреччину, а потім через Грецією, хоча спочатку мав летіти над Болгарією.

РосЗМІ розповіли, що в ноті Міністерства закордонних справ Болгарії йшлось про те, що Софія не пропустила Марію Захарову, оскільки остання перебуває під європейськими санкціями. Водночас Сергій Лавров також перебуває під санкціями ЄС.

"Дозвіл видається для участі у засіданні в Скоп'є міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова та делегації, яка його супроводжує, згідно з нотою. Дозвіл не стосується директора департаменту інформації і друку МЗС рф Марії Захарової, яка фігурує у санкційному списку, згідно з чинним правом ЄС", - йдеться в заяві Болгарії.

Нагадаємо, засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ відбудеться 30 листопада - 1 грудня в місті Скоп'є (Північна Македонія).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, делегація України не братиме участі в міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністрів закордонних справ через присутність на ньому очільника МЗС росії Сергія Лаврова.

Головне