Близько 80% поранених українських військових повертаються у стрій після лікування, - НАМН

Близько 80% поранених українських військових повертаються у стрій після лікування, - НАМН

До 82% поранених і хворих військових Сил оборони повертаються у стрій після лікування. Це говорить про успіхи Воєнно-медичної доктрини України.

Таку думку виразив президент Національної академії медичних наук (НАМН) Віталій Цимбалюк розповів під час прес-конференції в Military Media Center.

За його словами, НАМН України виступила ініціатором та розробником Воєнно-медичної доктрини України, в основу якої покладений ізраїльський принцип.

"Він полягає в тому, що всі цивільні лікарні на період війни стають такими ж військовими шпиталями. І це дало результат - до 82% поранених і хворих військових повертаються у стрій", - пояснив Цимбалюк.

Крім того, 80% поранених упродовж так званої золотої години отримують належну допомогу.

Станом на квітень 2023 року смертність військових на етапі евакуації зменшилась до 1,35%.

Нагадаємо, попри великі втрати у живій силі та техніці, російські окупанти не припиняють наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За вчора було відбито 45 атак противника.

Авіація Сил оборони України за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші захисники збили два ворожих БпЛА типу “Орлан – 10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в той же час, уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів противника, а також 1 ворожу радіолокаційну станцію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з початку війни із Донеччини в інші регіони переїхало близько мільйона жителів.

Головне