Блокування кордону з Польщею триває: які черги сьогодні 

Блокування кордону з Польщею триває: які черги сьогодні 

Польські страйкарі не припиняють блокувати рух трьома пунктами перетину кордону. Попри розблокування КПП "Медика-Шегині" черга там, станом на ранок 12 січня, найбільша, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. 

"Бачимо чергу навпроти пункту пропуску "Шегині". Станом на ранок сьогодні 1000 вантажних засобів перебувало навпроти "Шегині". І десь 800 транспортних засобів – навпроти тих напрямків, що продовжують блокуватися", – зазначив він. 

Наразі блокування триває на пунктах пропуску  "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Ягодин-Дорогуськ". 

Як відомо, 4 січня польська організація "Ошукане село" повторно перекрила КПП "Медика". Активісти зазначили, що протест було вирішено відновити через те, що їхні вимоги не були виконані. Вже 6 січня міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та фермери-протестувальники підписали домовленість і ввечері того ж дня блокада зупинилась.

Нагадаємо, 4 січня голова Секерський оголосив, що заборона на експорт у Польщу аграрної продукції з України буде безстроковою і залишатиметься в силі до її скасування. Напередодні стало відомо, що польський аграрний міністр написав листа комісару ЄС з торгівлі Валдісу Домбровскісу, в якому заявив, що виступає "принципово проти" продовження торговельних преференцій для України ще на рік. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВМС ЗС України повідомили, що український зерновий коридор вийшов на довоєнні потужності: "ми вже перетнули межу у 500 суден і більше 10 мільйонів тонн вантажів".

Головне