Блінкен прибув до Південної Кореї для переговорів щодо КНДР

Блінкен прибув до Південної Кореї для переговорів щодо КНДР

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Південної Кореї для переговорів щодо зміцнення альянсу Вашингтона та Сеула і регіональних питань. Про це повідомляє Yonhap.

9 листопада, Держсекретар США проведе переговори з міністром закордонних справ Пак Джином, високопосадовцями Ради нацбезпеки та президентом Юном Сок Йолем.

Очікується, що Блінкен обговорить шляхи реагування на розширення військового співробітництва між КНДР і росією, а також на постійні ядерні та ракетні загрози з боку КНДР.

Питання, що пов'язані з Китаєм, будуть обговорені напередодні саміту між президентом Байденом і Сі Цзіньпіном на полях саміту форуму Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско, запланованого на кінець місяця.

Також на порядку денному буде конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом.

Це його перша поїздка до Південної Кореї з моменту початку роботи уряду президента Юн Сок Йоля.

Повідомляється, що в четвер Блінкен проведе двосторонні переговори з міністром закордонних справ Пак Джином і зустрінеться в Сеулі з високопосадовцями з питань безпеки. Очікується, що він також матиме аудієнцію з президентом Юном.

Візит проходить на тлі побоювань,стосовно завершальній стадії підготовки до третьої спроби виведення Пхеньянном на орбіту військовий супутник-шпигу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Євросоюз попри значні витрати готовий прийняти Україну. Влітку в ЄС прорахували фінансові витрати на розширення України.

 

Головне