Більше 60% зі зниклих безвісти повертаються додому живими, - Котенко

Більше 60% зі зниклих безвісти повертаються додому живими, - Котенко

Більше 60% українців, які зникли безвісти, повертаються додому з полону живими. Про це розповів Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, зі 100 людей, які повертаються, є такі, про яких не було відомо нічого після того, як з ними зник зв'язок.

"Росіяни про когось кажуть, що вони є в полоні, а про когось - не кажуть. І ця цифра - 50 на 50", - пояснив Котенко в ефірі.

Нагадаємо, Олег Котенко розповів, що українців, що перебувають в полоні, інколи повертають загиблими, хоча у полон вони потрапляли живими. При цьому він наголосив, що подібне відбувається нечасто.

“Буває, що людину бачать, як вона знаходиться в полоні. Більш того, вона дає якісь покази, а потім на передачі тіл нам передають таку людину загиблою”, – зазначив Котенко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко розповів, що наразі українські військовополонені утримуються у трьох країнах, а саме в росії, Туреччині та в Угорщині. При цьому він додав, що сім чи вісім осіб з тих, хто опинився в Угорщині, вважалися зниклими безвісти.

Напередодні Котенко розповів, що було встановлено місцезнаходження 11 полонених захисників, яких утримують на території Угорщини. За його словами, наразі встановлено прізвища українських захисників, маршрут їх переміщення до Угорщини, повідомлено їх родичів та відповідні правоохоронні органи.

Головне