Бійці ЦАХАЛу виявили тіла п'ятьох заручників у підземних тунелях терористів

Бійці ЦАХАЛу виявили тіла п'ятьох заручників у підземних тунелях терористів

Армія оборони Ізраїлю заявила про виявлення мертвими п'ятьох  бранців, яких бойовики ХАМАС взяли в полон під час нападу на ізраїльські кібуци 7 жовтня. Їхні тіла знайшли у мережі підземних тунелів угруповання у місті Джабалія, йдеться у повідомленні ЦАХАЛу. 

Загиблих виявили в ході здійснення воєнної операції в Джабалії ізраїльські військові. Місто вважається одним з ключових опорних пунктів терористів.

Троє осіб виявились військовими: прапорщик Зів Дадо, сержант Рон Шерман та капрал Нік Бейзер. Ще двоє осіб були цивільними - Еден Захарія та Елія Толедано.

Усі виявлені тіла транспортували в Ізраїль для їх поховання. 

У ЦАХАЛ заявили, що після ретельного обстеження мережі тунелів їх було знищено. Ліквідації підлягав і підземний дворівневий штаб ХАМАС у місті. Перший його "поверх" знаходився на глибині 10 м, другий - на "десятки метрів" углиб.

Як відомо, ЗС Ізраїлю заявили про загибель 10 своїх бійців 23 грудня і ще п'яти - за день до цього. Ці дводенні втрати стали найбільшими з початку листопада. В цілому від 27 жовтня, коли ЦАХАЛ почав наступ на Сектор Гази ЦАХАЛ втратив 154 воїна. 

Нагадаємо, днями Збройні сили Ізраїлю відзвітували про знищення великої мережі тунелів в центральній частині найбільшого за населенням міста Сектора Гази. Саме у них переховуватись лідери угруповання ХАМАС 7 жовтня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ООН заявили про загибель 136 працівників організації у Секторі Гази за 75 днів.

 

 

Головне