Бійці ССО знищили пускову установку російського "Бука" на Сумському напрямку

Бійці ССО знищили пускову установку російського

Оператори Сил спеціальних операцій України під час виконання завдання на Сумському напрямку виявили та знищили пуско-заряджальну установку зенітно-ракетного комплексу "Бук-М1" російських окупантів. Про це повідомляє ССО в Telegram. 

За допомогою ударних дронів ССО завдали удар по цілях, внаслідок чого було знищено ПЗУ з шістьма ракетами, а вогнева установка ЗРК "Бук-М1" отримала пошкодження. 

Окупанти намагалися загасити вогонь та врятувати техніку, але їм це не вдалося.

Довідка. ПЗУ комплексу "Бук" - це система управління вогнем, яка використовується для наземного ракетного комплексу "Бук". Вона відповідає за виявлення, відстеження та ураження цілей. 

ПЗУ має радіоелектронні пристрої для обробки інформації про ціль, а також засоби зв'язку з командним пунктом. Ця система забезпечує високу точність управління ракетами, що дозволяє знижувати ймовірність помилок та максимізувати ефективність ураження цілей.

Раніше на Сумському напрямку російська армія втратила два ЗРК "Бук". Розвідники ССО вдало підбили ворожу техніку за допомогою ударних дронів. Це призвело до ураження обох комплексів, що вартістю перевищують 100 мільйонів доларів кожен.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 30 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1100 солдатів.

Головне