Бійці ГУР знищили новітню антидронову РЛС окупантів

Бійці ГУР знищили новітню антидронову РЛС окупантів

Підрозділам Головного управління розвідки вдалося за допомогою дрона знищити новітню російську систему радіолокації "Рєпейнік". Про це повідомила пресслужба військової розвідки.

"Операцію було проведено 26 квітня – бійці групи «Гуси 9» спільно з підрозділом активних дій ГУР виявили та завдали вогневого ураження по апаратній зв’язку та самій станції", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що станція слугувала окупантам для виявлення малих повітряних цілей, зокрема дронів, на відстані до 15 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів.

Варто зауважити, що РЛС армія російської федерації почала отримувати лише у 2022 році. Вартість такої станції складає близько 100 тисяч доларів.

Нагадаємо, що українська хакерська група BO Team разом з Головним управлінням розвідки в ніч на 27 квітня здійснили кібератаку на російську компанію АТ "МТТ", яка є дочірнім підприємством ПАТ "МТС".

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов підтвердив інформацію про українських бійців спеціального призначення, які ведуть боротьбу з найманцями ПВК "Вагнер" в Африці. 

Головне