Безугла заявила про вихід із фракції та партії "Слуга народу"

Безугла заявила про вихід із фракції та партії

Народний депутат Маряна Безгула оголосила, що виходить з фракції та партії "Слуга Народу".

Про це вона написала вночі, 11 січня, у  Facebook.

Нардеп висловила незадоволення від "слабкої" фракції та партії в умовах війни. Безгула підкреслила, що продовжить підтримувати ініціативи президента, але не бажає мати спільних зобов'язань з нардепами, які "встромляють ніж у спину". Також вона відмовилася від квоти заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Довідка.

Безугла висловила обвинувачення головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному у відсутності конкретного плану на 2024 рік для Ставки та комітету Верховної Ради з національної безпеки. Вона заявила, що Головком має піти у відставку, оскільки військове керівництво не пропонує плану та обмежується лише збільшенням кількості осіб без змін у системі ЗСУ. 

5 січня Комітет з питань оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету. Нардепка миттєво на нього відреагувала, обвинувши колег у "підступності". Вона також наголосила на тому, що рішення про її відкликання є лише "рекомендацією".

Вже наступного дня постанову про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці очільника Комітету з нацбезпеки зареєстрували у Верховній Раді.

На засіданні Верховної Ради 10 січня народним депутатам не вдалося включити в порядок денний питання щодо звільнення Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки та оборони.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, до росії з Ірану прибув новий вантажний борт, що може свідчити про нові постачання "шахедів".

Головне