Берлін пропонує устаткування зі своїх закритих ТЕС Україні, - Галущенко

Берлін пропонує устаткування зі своїх закритих ТЕС Україні, - Галущенко

Німеччина готова допомогти відновленню уражених армією рф об'єктів системи енергетики Україні, надавши обладнання зі свої закритих енергооб'єктів. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" розповів голова Міненерго Герман Галущенко.

До цього з аналогічною ініціативою допомоги виступила Литва.

"Ми зараз з литовськими друзями працюємо дуже тісно. Наша група фахівців у Литві зараз дивиться, яке устаткування на старих теплових станціях, щоб ми змогли використати як донори для відновлення в Україні. Канцлер Німеччини запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об'єкти, які можуть використовуватися", - зазначив міністр. 

У Міненерго не сумніваються у тому, що росіяни продовжить атакувати українські енергетичні об'єкти. Водночас у відомстві запевняють, що  попри це тотального блекауту в Україні не станеться. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки йтиме допомога від США рф максимально збільшить удари по України, – Євлаш

Раніше цього місяця на тлі масованих атак по енергетиці, зокрема знищенню Трипільської ТЕС, Галущенко закликав українців бути готовими до будь-яких сценаріїв. Він нагадав, що і торік перед початком опалювального сезону радив населенню запасатися електрогенераторами та пауербанками, проте наголошував, що буде зроблено все, аби їх не довелося використовувати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Центренерго" вважають за можливе відновити Трипільську ТЕС. Проте в компанії сумніваються в доцільності її відбудови за умови відсутності достатньої кількості систем ППО для захисту станції.

 

Головне