Бельгія підтвердила плани передати Україні літаки F-16

Бельгія підтвердила плани передати Україні літаки F-16

Бельгія підтвердила плани передати Україні літаки F-16. Про це повідомила міністерка оборони Людивін Дедондер.

Зробити це планують у 2025 році. За словами міністра оборони Рустема Умєрова, наразі будуть налагоджувати ланцюжки постачання боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для винищувачів.

Сторони обговорили також можливість прийняти представників бельгійського оборонно-промислового комплексу в Україні на початку наступного року.

За його словами, нині сторонам треба почати процес налагодження шляхів постачання боєприпасів, запчастин і техобладнання для F-16. 

Нагадаємо, в Сенаті США призначили голосування щодо виділення 61 млрд доларів допомоги Україні. Про це повідомляє The Hill.

Це може відбутися вже цього тижня. Втім, як пише The Hill, є проблема у вигляді республіканців, які вимагають включити до цього законопроєкту заходи щодо безпеки кордону США з Мексикою. В іншому випадку вони не голосуватимуть за виділення коштів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна досягла домовленостей з рф щодо відвідання сотень військовополонених до кінця поточного року. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, є домовленість про те, що до кінця цього року вдасться відвідати близько 400 українських військовополонених. Як наголосив Лубінець, Україна зможе мати "хоч якийсь доступ" до своїх громадян.

 

Головне